Poučevanje

chairs-1814602_1920

Vas je že od nekdaj privlačil precej neizgovorljiv, a vendar tako čaroben francoski jezik? Bi se radi naučili jezika diplomacije in Evropske unije? Ali pa so vam bližje bratski slovanski jeziki? Se vedno nasmejete češkemu drobljenju besed in bi želeli poznati še kaj več kot tistih nekaj v slovenščini sočno zvenečih čeških fraz? Vas je prepričal češki smisel za humor in imenitna filmska produkcija? Ali pa ste se po čudnem naključju znašli v mali, a čudoviti deželi na sončni strani Alp, pa bi se radi naučili njenega jezika, slovenščine?

Potem vam kot diplomirana francistka in bohemistka lahko pomagam z jezikovnimi tečaji in inštrukcijami FRANCOSKEGA, ČEŠKEGA in SLOVENSKEGA JEZIKA.

Že od nekdaj sem se navduševala nad vsem tujim in drugačnim, kar me je posledično peljalo v študij jezikoslovja. Jezik pa je veliko več kot samo orodje sporočanja, je duša večje ali manjše skupnosti ljudi, ki jih poleg jezika združujejo skupna preteklost, kultura, miselnost in navade.

Učenje novega jezika razumem kot celostno spoznavanje neznane kulture. Zato poučevanje jezika nadvse rada dopolnjujem z informiranjem o manj jezikovnih temah in občasnim pobegom na teren, kjer lahko tečajnik obravnavano deželo spozna in doživi na lastni koži ter se hkrati preizkusi v obvladanju osvojenega znanja jezika. Kot licencirana turistična vodnica tečaje slovenščine za tujce neprestano prepletam s krajšimi izobraževalnimi ekskurzijami, po dogovoru pa se za večje število tečajnikov tujih jezikov lahko dogovori tudi za daljše potovanje v izbrano deželo. Program ekskurzij je seveda prilagojen stopnji znanja tečajnikov.

Z vsakim novim jezikom, ki se ga naučimo, se nam odpre povsem nov svet, zato želim svojim tečajnikom predati predvsem izkustveno plat poznavanja jezika in kulture.

10438169_10204203769043089_579825452201475538_n_